floridatjej

Alla inlägg under juli 2010

Av EvaLena Hallgren - 23 juli 2010 05:09

15 minuter efter 8 lämnade vi hotellet i Pensacola och Florida efter en kort stund var vi i Mobile Alabama. Där hade vi inga planer att stanna, så vi blåste bara igenom och fortsatte sen på väg 45 norrut. Någonstan på 45an var vi helt plötsligt i Mississippi, jag missade skylten.


 


45an såg ut som E4 norr om höga kusten, skog, skog och mera skog.Enda skillnaden var att jag såg inga varnings skyltar för älg, och det står Mack på timmer bilarna i stället för Scania.

Visst var det vackert, men lite för mycket av det goda i mitt tycke.


 


det fanns många såna här olje depåer, och dom bränner av meathane gas........tror jag_

He ä int nå je berip


 


Det är varmare än i helvitte, 98F 37C och då känns det lite lustigt att se såna här skyltar, som satt tätare än tussilagor på våren


 

Vi lyssnar på en bok i bilen, Oliver Twist, en klassiker som vi båda har läst, men det var ju länge sedan så den är nästan som ny. Jag pimplar kaffe för att hålla mig vaken, och då går det ju alltid som det går...........toalett. Jag fick syn på mack skylten och körde av. Normalt åker jag inte av  om det är så långt som 3 miles, men nöden har ingen lag.......sagt och gjort. Vi hamnade i en typisk "redneck by" (OBS, inte politiskt korrekt) Namnet på byn är Quitman!! och var så trevlig, så vi tog en promenad och hälsade på otroligt trevliga och gästvänliga invånare. Alla ska ju naturligtvis prata  med Buttons och han älskar uppmärksamheten.


 


den här flaggan väcker ofta ont blod i staterna längre norrut.

 

Det här var byns mittpunkt, och sen bara två gator och en järnvägs station. Vi åt lunch på ett fik och fick fantastisk service. Massor med trevligt och pratsamt folk


 

Ingen aning vad det här är för vidunder, men det är nog en "rednecks" drömbil


    Vattentornet är riktigt imponerande tycker jag.

På hela vägen har jag inte sett en enda vägskylt som inte hade kulhål, men dom här tog nog priset. Jag undrar om det är nån slags grannfejd byarna emellan,eller är det bara från 2 bamsekulor ?


 

Efter det trevliga avbrottet blev det denna evighetsväg så det var bara at sätta kruse kontrollen på 85. Visserligen är gränsen 70, men länsman brydde sig inte, för jag såg massor med blåljus på vägarna.


 

Självklart var man tvungen att svänga in här och kika på Elvis vagga.


     


Han var verkligen född i ett mycket anspråkslös stuga, men där i gungan på altanen har han svingat.


     


Här en staty av Elvis som 13åring, kyrkan han sjöng i som barn, och en liten härlig historia om hur allt började. I morgon ska vi till Graceland.


Av EvaLena Hallgren - 22 juli 2010 04:33

Klockan 10.30 i morse var bilen packad och klar,och vår resa började på Interstate 95 norr, till B-lineväster och därefter interstate 75 norr till 10 väst. 503 miles (80 mil) och 9 tim.senare befinner vi oss nu i Pensacola, fortfarande i Florida.  Det ligger presis längst norrut i Mexicanska gulfen. Här pratas det en hel del om oljan,och dom har lagt ut "bommar",men ännu finns inget på stränderna och det är väl skönt. Jag som hade planerat plocka klumpar,lägga i plastpåsar och skicka som souvenirerr men då hade förstås tullen fått fnatt.  Första tankningen på interstate 75 blev här, och tack o lov fanns där annan mat så jag slapp äta micky D, bensinen kostade här $2.97 gallon. Jag ids inte räkna ut liter priset.....HÄLGE HJÄÄÄÄÄÄÄLP. 

Min middag blev grillad kyckling, spenat med pecan nötter och cran berries och röd vinäger dressing.

Nötterna var glazerade i socker, och det var äckligt sött. Visst gillar jag sötsaker, men inte till middag, 

På tal om socker, gubben drack en cocacola med glass till middag ??? 

28 år här,och jag förundras ännu över hur mycket skräpmat vi smäller i oss. 

Buttons ligger på min säng och torkar sina nybadade tassar. Nån hade tappat nån gegga i hissen och jag hann inte stoppa honom innan han trampade i det, och eftersom han ska sova i min säng så ....

Har också varit till en Best Buy och investerat i en liten sladdlös mus.( Touchpad sucks.)

I morgon blir det frukost på hotellet  mellan 6 och 9, sen blir det ännu en lång dag bakom ratten, och målet är en ny stat och Memphis.

Vi har nu ökat på tids skillnanden med en tim. till

Dom här 2 första dagarna blir mest transport sträcka eftersom vi varit här förut, och det är inget speciellt som vi ville se, men Memphis............då ni !!!

Av EvaLena Hallgren - 20 juli 2010 03:33

Det blev en attans färgglad väska till datorn, skulle förstås ha tänkt på att rosa inte matchar så bra med rött..................nåja.....


  men min dator matchar mina tår ............

        Den blir bra att ha med på den stundande resan. Som jag mår nu så packar vi bilen på Onsdagmorron. Tänker inte ge upp en Tisdag..............lalala...underbara Tisdag ..........tralalalalaaaaaaaaaa

Av EvaLena Hallgren - 12 juli 2010 02:16

har sytt fickor på insidan, och kan inte bestämma mig för om jag ska ha båda hantag ? Jag gillar ju axelrem, men bambo hantagen är ganska mysiga oxå. Att ha båda blir nog lite för mycket tror jag ?? Ska sova på saken.

Förslag mottages tacksamt. 


   

Av EvaLena Hallgren - 9 juli 2010 05:40

Idag har jag börjat på en väska av tvättlinor ........... ............ska bli spännande får se hur det blir, so far so good....tror jag.


 

Av EvaLena Hallgren - 9 juli 2010 05:35

En av mina grannar beundrade min hatt,..................och så här glad blev hon då jag gav den till henne.....    


Å då blev ju jag också glad ............  

Av EvaLena Hallgren - 8 juli 2010 06:11

I natt bidde det en hatt, en vändbar hatt.  

Made a reversible hat

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se