floridatjej

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2010

Dag 22

Av EvaLena Hallgren - 12 augusti 2010 04:35

I dag tyckte gubben att de var dags med oljebyte, och i Lindsborg fanns inget filter till Caddyn, men dom beställde från nånstans ? skulle bli klart vid 12 tiiden, och det passade mig alldeles utmärkt. Nu fick jag alltså gott om tid att shoppa, och det var banne mig på tiden.

Visst var det kul att kika i butikerna, men det är ju importerade Svensk souvenirer, och det har jag så det räcker.


     

Timmerstugan kommer från Siljans Näs står det. Här köpte jag 3 flugsvampar i glas som man klämmer fast på julgranen. Dom är antika, men hon visste inte så jag fick dom för 25 cent styck.


     

Jag letade som en galning efter Svensk mat, och hittade till sist ett fik med pannkakor och lingonsylt, gott tyckte vi.

Ölstuga hade äckliga mackor, men det spelar ingen roll för folk är där för ölen, inte maten.

Stockholm restaurant och tearoom är till salu..........any takers ??

På matbutiken fanns det vanliga, bondost, västerbottens ost 13.99 lb, kalles, sill, frys köttbullar.............men jag har ju ingen kylväska med, så det får vara. Kan ju köpa samma på Ikea i Orlando.


 

På den här bussen får man inte ta med sig sitt vapen. (missade skylten på kortet eftersom jag hade nyfikna åskådare)


 


Gubben fick syn på en butik med hans namn, "going out of business", tyvärr, kanske han skulle köpa så han har nån sysselsätttnig. han gillar järnhandel som jag gillar tygbutiker.


     

Här är det lilla Nusnäs


     


Endast på flick toaletten plingar det i dörren, jag köpte nästan en sån där mandolin....men njaa kunde inte komma på nån bra plats för den..


                                 

I London har ni Elefanter, i Palm Beach hade vi krokodiler, och här är det så klart Dala hästar som gäller. Jag hittade 17 av 25 hästar.

Varje häst har ett tema och ett namn, men jag iddes inte notera det. Självklart trodde jag det skulle finnas en karta och bilder i en turistbrochyr, men icke ?? dåligt genomtänkt tyckte jag.

Visst var byn gullig, och det fanns massor med Svensk pryttlar,men avsaknaden av mat gjorde mig lite besviken. Men jag hittade en gold nogat och en dumle...åt båda... 

Det blev en sen avfärd från Lindsborg, klockan hann bli 13.00 innan vi styrde vidare mot öster.

På vägen såg vi skylt till Fort Riley museum. Det stod att general Custer hade sitt hem här, och Buffalo soldiers också..?? vi var ju på ett sånt fort igår  ? 

Det är tydligen nåt militärt högkvarter med lång historia, och sånt gillar gubben, så vi åkte in bland tankers och kanoner. 


   

från gubbens kamera, bild på en Buffalo rock ...............yuck, men den var nog varm


 

Eftersom jag har minus 0 intresse av militärer, vapen och krig stannade jag ute med Buttons och tänkte spana in några fina kadetter........det bor 25 000 där, fast många är väl tjejjer förstsås.

Löste korsord i Året Runt, och drack vatten i hinkvis, det var 37 graer varmt i solen, och skuggan gjorde inte mycket nytta. Nu är vi tillbaka till den fuktiga hettan, och den är jobbig.

 

Gubben tyckte detta museum var toppen, så han var nöjd.


En anna stor "billboard" visade ett OZ museum. " Wizard of Oz", är gubbens favorit film, och han samlar på pryttlar

Jag kan banne mig inte komma på Svensk titel, men det är ju den med Judy Garland .......I'm off to see the wizard, dajdajdajajdaj  follow the yellow brick road.

Det museet låg i en by som hette Wamego, så då åkte vi dit.


       


Jag är minus minus zero inresserad av detta också, men jag håller på att samla poäng, (gubben don't know what's going to hit him) jag såg ett vinery med OZ vin, så jag knallade dit, och pratade bort en stund i luftkonditioneringen. Dom ville ha 45 dollar för en flaska Dorothy ... Jag hade Buttons i vagn, eftersom trottoarerna blir skållheta, och han med sina korta ben, så känns det nog som att gå i en bastu.

Här är ännu ett exempel på hur invånarna försöker hålla liv i sin by. Det fanns inte ett fik eller restaurang. De flesta butiker var stängda, dom öppnar endast på helgerna ??

Någon samlare som gubben ) hade donerat prylarna och öppnat museum. Nu håller dom på och sparar för att lägga en gul tegel väg..............för att locka mer turister som shoppar

 

En cowboybutik var också öppen, och hade AC  . Där önskade jag att klimatet där jag bor var svalare, då jag såg dessa läckra boots.

Köpte en jeans skjorta för 4 dollar............bargain....upptäckte att det fanns en hel del skitbilliga kläder här.........  ..........då kom gubben.


Vi körde vidare, men kom inte långt förrän vi fick väder varningar på radion. 70 mile vind, och hagel storta som dimes ??? huh ? det sas om och om igen att inte vara ute på vägarna.  och vi undrade förstås vad dom snackade om, vi hade ju sol ??

visst har man läst om Kansas väder och twisters som lyfter kossor, och jag var trött, så det blev bara 154 mil till Topeka, 17 mil.

På hotellet var et fler som hört varningen och tyckte det var bäst att vara säker. Jag inbillar mig att det bara är turister som lyssnar, presis som i Florida då det är orkan varningar. Vi som bor där vethur media överdriver, så man har blivit lite blase`...........


 


I morgon ska jag banne mig se till att vara ute ur Kansas, det

är urtråkig väg.........zzzzzzzzzzz

 
 
Ingen bild

nakkik

12 augusti 2010 09:31

har bara snabb läst dagens inlägg, hoppas Ni inte fick något oväder i natt. Ska precis ut med de svenska "damerna" på heldags tur & lunch till en av dem som bor "långt " borta. Drive carefully as always.☺ P.S Vilka fina dalahästar D.S

 
Ingen bild

Snöplogen

12 augusti 2010 10:01

Jag hyrde en guldfärgad Cadillac i Wichita. Den var stor och fin att köra. Fina dalahästa! Hur många kg går det på ett lb? Jag fösökte räkna ut kilopriset på Västerbottensosten du såg men lyckades inte få fram något vettigt kilopris hur jag än försökte.

 
EvaLena

EvaLena

12 augusti 2010 13:44

hoppas ni tjejer har en underbar dag, kör försiktigt du också. ovädret infann sig aldrig och det var ju skönt.
Snöplogen, jag är matematiskt challanged så jag ids inte räkna, men jag ska maila min räknenisse, så ja återkommer

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Kurt Fido\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Kurt Fido\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

12 augusti 2010 15:38

Är det inte "typ" 0,48 kg någonting? Många "hästar" blev det! Och mycket annat!

http://blogg.expressen.se/2011-djz554-dek

 
EvaLena

EvaLena

12 augusti 2010 15:51

nu har jag fått svar från mitt matte geni, och det blev 223.84 kr kilot..............köpte alltså inget

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lena

12 augusti 2010 16:48

Hur 17 mi9sade jag denna blogg,men nu har jag läst den...jättefina dalahästar och mycket andra fina bilder...tur att det inte blev oväder...på nästa ställe ni kommer till så lovar jag att du kommer att shoppa!!!!!! Kramis ♥

 
Ingen bild

Lotta

12 augusti 2010 18:57

Trollkarlen från Oz, helt enkelt../Kram

 
Ingen bild

Jan S

12 augusti 2010 20:44

Vad tusan har ni kommit till Dalarna, ni får nog justera Kompassen. Läste nog lite för snapt namnet på den där butiken du var inne i "Svenskt Krafs" men det var kanske lite sådant också.Ser ut som att det går bra. God fortsättning JAN

 
geddfish

geddfish

12 augusti 2010 23:06

Tack för dagens portion av härlig reshumor!
Kram

http://blogg.expressen.se/geddfish6

 
EvaLena

EvaLena

13 augusti 2010 06:47

Lotta, ja men visst så självklart..........ibland har jag total hjärnsläpp
Jan, jodå visst kunde man tro at man hamnat i Dalarna,och visst fanns det mycket krafs, skulle kanske föreslagit en namnförändring............det lockar i alla fall många turister...........

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

13 augusti 2010 23:30

Tänkte åxå på Londons alla elefanter när jag såg alla dina hästar! hi hi.. häst nr: 9 med kurbits blomster var ju bara så läcker! men det såg ju kul ut med gympa dojjorna åxå ;)
Kom det något hagel till slut eller?
Kram! /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
EvaLena

EvaLena

16 augusti 2010 13:18

Nej som vanligt infann sig inget oväder, bara regnskurar, och jag borde ju vetat bättre, eftersom det är presis samma här i Florida då dom varnar för storm på radion så är det oftast överdrivet för att skrämmas.

http://floridatjej.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EvaLena Hallgren - Torsdag 12 aug 13:37


Finally, I got Mom to help me with my story. She has been doing nothing but sitting around looking at the view and relaxing with friends not giving me much time at all but luckily for me I found a box loaded with toys to destroy. Anyway here's my s...

Av EvaLena Hallgren - Söndag 8 aug 12:33


Up early again and it looks like it'll be a gorgeous day   I thought we weren't going to any big cities? but now I hear we're going to Indianapolis?? What's up with that Mom? Well, we aren't really going to the city, we're going to Speedway, w...

Av EvaLena Hallgren - Lördag 7 aug 14:30


 I wish people would be honest about their WiFi connections so I could update more often. We do have wifi in the car but it's not fast enough to upload pictures, so now we're in a good old Mc Donalds. According to Mom, they do have great coffee. ...

Av EvaLena Hallgren - Onsdag 4 aug 18:40

Monday night Mom decided to look for an inexpensive motel because we were in a larger city. The neighborhood of the hotel was located in an "iffy" area but the bed!!!!!! wow .............Mom was worried about losing me in this giant bed.............s...

Av EvaLena Hallgren - Tisdag 3 aug 01:59


I was sad leaving our great camp with great friends, but they had to leave too since they had jobs to go to. I sure hope we'll see them again. It was raining when we got to Niagara Falls, but after a little nap in the car, it lit up and got sunny a...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se