floridatjej

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2010

Dag 24

Av EvaLena Hallgren - 14 augusti 2010 03:56

I dag blev det inget bra. Som vanligt vaknade jag tidigt, och var full av förväntan att få se vackra täcken. Museet öppnade 10.00 jag var där 10.30 och nu var det gubbens tur att vänta ute med Buttons. Man fick inte ha med kamera eller mobiltelefon....upphovsrätten sas det. Jag var inte direkt besviken på utställningen, MEN det var mycket målat och långarm broderat, inte klippt och sytt som jag väntat mig.

Det tog mig ca 20 minuter att titta på konstverken och jag laddade för en shoppingrunda i dom allra mest välsorterade tyg-quilt butikerna..............knallade ut för att hämta kameran för att ta kort på statyerna och huset ute....................gubben hade tagit bilen och åkt !!!!!!! Han tyckte han skulle vara jättesnäll och "låta mig"vara på museet i 2 timmar !!!!!!!!!!!

Det var 104 grader varmt, gissa om jag kokade..............klart jag gick tilllbaka in, men kan inte se parkeringen därifrån..............Gubben var nu ett hårstrå från döden.

När han till sist dök upp hade jag tappat all inspiration, och klickade in HEM i Garmin.

När vi kom mot Nashville hade jag svalnat lite och körde in för att titta på bla. Grand ole Orpy, men hela området inklusive affärerna var stängda för reparation efter en översvämmning..........

Nu är jag övertygat att allt som jag hittar på kommer att gå åt helvitte så jag klickade på HEM igen, 871 miles och 13timmar 22 minuter...............hmmm hur mycket kaffe kommer det att gå åt då ??

Tyvärr så klarade jag inte mer än 281.33 miles 43 mil eftersom då ilskan la sig blev jag jävligt trött..............det är mycket energislukande att vara arg.........dessutom började det skymma, och det obligatoriska kvälls åsk skuren var på gång.

Bor nu på ett hotell i Ringgold............bakvända Amerikanare vända på allt, va är det för fel på Goldring ??


 

Vi är alltså i Georgia, och i  morron har jag "bara" 95 mil att köra, så är vi hemma..... ska bli skönt.

Vi åt på Crackle Barrel som är en restaurang kedja som ska vara ett strå bättre än McDonalds och liknande, MEN det finns nästan inget som inte är friterat, stekt och dränkt i sås.

Såser som är gjorda på fett grädde och mjöl.................det kletet häller dom på en "bulle"som är mycket salt, mosar ihop och !!!!!!!!smaskens...........stackars barn ? finns väl ingen näring i det ?

JAg hade tänkt roa mig med att sitta utanför och ta kort på fläskbergen som äter där, men det är inte snällt ..........

Nej nu är jag riktigt elak, bäst jag går och lägger mig.................god natt och kramar alla vänner

 
 
Ingen bild

Snöplogen

14 augusti 2010 06:22

Vad är "Villan med kupolen" för något? Den liknar presidentpalatset bortsett från att den inte är vit.

Kurt\Fido skrev att ett lb är ungefär ett halvt kg, så det förklarar mitt "prisproblem" med Västerbottensosten. När jag sökte på webben så var ett kg flera lb så jag förstod direkt att så billig kunde inte osten ha varit.

Såg att guben inte stod så högt i kurs när du var i 100-graders värme utanför utställningen - bra att du "svalnade" efter några timmar.

Har du något bra förslag på vad quilt ska översättas till på svenska - jag förstår nu att det har med textilier att göra i alla fall.

Hoppas att färden hemåt går bra och att ni kör någorlunda laglydigt så att det inte blir fler polisproblem, men hoppas att ni har något mer intressant att visa under er färd hemåt.

 
Ingen bild

Staffan

14 augusti 2010 07:54

Låter inte som en direkt lyckad dag...

 
Ingen bild

Ron

14 augusti 2010 10:03

Att vara forbannad och sen pa semester ar ingen bra kombination, istellet for att se solen ser man bara molnen.

Cracle Barrel har jag attit pa de hade ingen direkt dalig mat. Allt var heller inte bara friterat och om det ar drenkt i sas och annat har ju ingen betydelse. Man bestemmer ju sjelv vad man vill ha pa sin egen matrett. Sager man inte till sa far man vad de vill ge en, fungerar inte bra vart man an ater.
Jag forstar heller inte varfor ni haller er till olika matkedjor. Varfor provar ni inte pa de lokala matstellena. De ar oftast inte speciellt dyra och har ofta mycket god mat. Brukar ofta vara precis tvartom.
Vill du har naring sa finns den, jag har aldrig haft nagot problem att finna naringsrik mat.

 
Ingen bild

nakkik

14 augusti 2010 10:27

Du det var ju Fredag den 13:e igår !!!!! anses ju inte var den bästa av dagarna.... Hörs senare och som vanligt, kör försiktigt.....♥♥♥ P.S Quilt klubb igår kväll, lovely, fick hjälp med att sätta ihop ett stort lapptäcke, så busy day today med quilting D.S

 
Ingen bild

Lena

14 augusti 2010 12:36

OJ OJ OJ det var ingen lyckad dag igår,men snart är du hemma....nu får du köra försiktigt hen så att du inte träffar på Hamilton...vi hörs lite senare...kramis ♥

 
EvaLena

EvaLena

14 augusti 2010 14:02

Sn;plogen, Quilt heter lapptäcken........
Ron, Du och jag har tydligen mycket olika smak då det gäller mat. Jag är gourmet.........
Snabbmat är vad som finns runt hotellen, och jag ids inte köra till nåt bättre ställe på kvällen.

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Jan Lundgren

Jan Lundgren

14 augusti 2010 14:31

Hej,
Vill bara tala om att jag tittat in en stund. Kul att få hänga med på semestern.
Kram Janne

http://blogg.expressen.se/morfarjanne

 
nakkik

nakkik

14 augusti 2010 15:29

Me again!!! Nästa gång Du passerar en Crackle Barrel, pls hoppa in & sno åt Dig en av deras maps, jag letar inte efter deras matställen, men bra att ha som snabb 'översiktskarta' på USA.. Ysch för grits & gravy, det ryser i mig vid bara tanken... Ha' de'

http://blogg.expressen.se/nakkik

 
Ingen bild

Myllan

14 augusti 2010 16:42

Well,... vi fick tydligen "känna på" fredag den 13é, både du o jag! - Jag anar, att du tycker att det ska bli skönt att komma hem igen, efter den långa, o mellan varven, äventyrliga resan. Massor av läckra upplevelser har det ju varit, att "lägga i minnesbanken" ;-) - Käket du beskriver, låter inte som en "hit" precis, framför allt vad gäller en massa fettig sås...- Kikar senare, om du är online på Skypen ♥ Kramiz, o "kör snyggt", så du slipper sheriffen *ler*

 
Ingen bild

Ron

14 augusti 2010 17:38

Vad jag menade var att Cracle Barrel inte ar mitt val om jag nu ska ata mat pa en restaurant, dock kende jag inte igen mig av din beskrivning av detta stelle.

Visst, tar man de matstellen som oftast finns runt motel och billiga hotel sa blir det som det blir. Det finns bettre och semre snabbmatstellen och det var darfor jag foreslog lokala restauranter.
Men, vill man som i ditt fall inte fara ivag utan tar liknande stellen varje dag da blir det som det blir.
Tycker inte att det finns nagot att klaga pa, det ar ju du som har gjort ditt val, inte restaurantkedjan. Ingen tvingar dig att ata mat pa dessa stellen.

 
EvaLena

EvaLena

15 augusti 2010 03:36

Jag får väl för fan klaga på vad jag vill, sist jag kollade så är det min blogg ?????

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ron

15 augusti 2010 08:47

Jag ber om ursakt om du tog illa upp, det var inte min mening. Men, du koper inte en Chevrolet och forventar dig att det ska vara en Cadillac. Jag tycker du hade en taskig attityd eftersom alla vet att du far vad du betalar for. Du vill ha gourmet mat hos snabbmatkedjorna. Well sorry, you ain't gonna get it!
Darfor anser jag det vara fel av dig av dig att begara detta. Men, for fan, jag ska sluta saga sanningen och sluta kommentera sa behover du inte bli upprord av en kommentar som du inte gillar.

 
Ingen bild

Jag har faktiskt undrat

15 augusti 2010 10:59

ibland vems blogg har detta varit??? floridatjejs eller Rons??????? Synd att resan är slut nu

 
Ingen bild

Ron

15 augusti 2010 11:26

Du anonyme.

Jag forstar inte. I en blogg sa kommenterar man och eftersom jag har gjort liknande resor sjelv sa har jag forsokt hjelpa till med tips pa intressanta saker.
Nu ser jag att detta inte alls var uppskattat. Men var inte orolig. Jag ska aldrig mera kommentera pa denna blogg sa ingen behover lasa mina kommentarer igen och bli upprord for att jag kommenterade.
Det ar ju faktiskt sa att om man kenner till nagot sa brukar man yttra sig lite mera an de som inte kenner till nagot om nagonting. Det fanns de som yttrade sig mera om Qiultning.
Well, jag kenner inte till nagot om detta sa darfor var jag tyst om detta.
Jag ar ledsen for att jag yttrade mig om sant jag kende till. Jag kanske skulle ha bett tips om hur jag skulle kommentera, tydligen finns det ett fel sett och jag kommenterade fel.
Jag ber om ursakt for detta.

 
Ingen bild

Snöplogen

15 augusti 2010 17:02

Jag måste skratta - fast jag inte borde det

"sist jag kollade så är det min blogg" - klockren kommentar - ännu roligare med lite ???? efteråt :-)

Tråkigt att en - i mitt tycke - oskyldig kommentarar och att egentligen ingen ville varandra något illa skulle utmynna i ett litet blogg-gräl. Hoppas att stämmningen Ron - Floridatjej snart blir bättre trots det finns olika tycke och smak gällande olika restauranger - Ron har ju inge menat något illa med sin kommentar.

Jag fortsätter att läsa mer om er spännande resa i ditt nästa blogginlägg. Må så gott - ser att det närmar sig Florida...

 
EvaLena

EvaLena

15 augusti 2010 21:42

Självklart så hyser jag inget agg mot Ron, visst förstår jag att han bara ville hjälpa, men det kändes lite irriterande då han hela tiden var ett steg före min planering....och det hade varit mycket bättre om han gett råd privat i stället för på bloggen.
DÅ det gäller mat, så har min mening med denna blogg varit att besriva vad vi upplever här för er i Sverige, och för många som inte varit här själva.
Visst vet jag vad för mat som finns på Crackle Barrel, och naturligtvis så beställde jag inte in Country fried chicken tex. som är ett bröat och friterat kyckligbröst dränkt i massor med vit sås som är gjord på smör mjöl och fett.......... Det är väl allmänt känt hur smällfeta Amerikanarna är, och vi talar inte om att vara lite mullig..........många kan knappt gå, dom vaggar fram som gödda ankor.
USA är inte alls "det förlovade landet" där allting är så bra. Politikerna är korrumperade, och det är kapitlet som styr allt..........jag har bott här sen 84, och sett många förändringar till det sämre..............Sverige är inte heller som förr............vet inte om det har nåt med en själv att göra ?? Har inte varje generation sagt "det var bättre förr".....ibland önskar jag flytta hem, men gubben kommer aldrig att kunna lära sig Svenska och ja ja vet int.....
allt är lugnt nu

http://floridatjej.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av EvaLena Hallgren - Tisdag 27 juli 13:18

Yesterday was quite an exciting day, after breaking camp packing up muddy wet stuff we headed to Mt.Washington hoping that this time we'll have a view when the sun rises. HA nope not this time either. It was a very scary drive with fog so thick you...

Av EvaLena Hallgren - Söndag 25 juli 20:11

Yesterday we said goodbye to Maine and entered New Hampshire. We didn't drive very far before we set up camp in Gorham close to White Mountain which we were supposed to go up today, but this morning the sky opened up again so we decided to stay cuddl...

Av EvaLena Hallgren - Fredag 23 juli 13:21

We are staying at many beautiful places the only complaint is really crappy if any, wifi  As usual, Mom is up way before the rooster and after coffee started to break down our camp only to put it up again a few hours later. (she's getting real good...

Av EvaLena Hallgren - Tisdag 20 juli 14:48

We both had the best night's sleep and woke up early to a very foggy and damp morning. After coffee (for Mom) we went for a walk in the quiet woods. Mom decided to stay here one more night to rest it's a very rustic place but it's quiet and dark at n...

Av EvaLena Hallgren - Tisdag 20 juli 01:09


We left the hotel around 11 am and continued North on route 1 following Maines coastline, many small villages start to look much the same but New Caste stuck out not only because there was a 24-hour rest stop nearby. My Mom had just stopped so both o...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se