floridatjej

Alla inlägg under augusti 2010

Av EvaLena Hallgren - 12 augusti 2010 04:35

I dag tyckte gubben att de var dags med oljebyte, och i Lindsborg fanns inget filter till Caddyn, men dom beställde från nånstans ? skulle bli klart vid 12 tiiden, och det passade mig alldeles utmärkt. Nu fick jag alltså gott om tid att shoppa, och det var banne mig på tiden.

Visst var det kul att kika i butikerna, men det är ju importerade Svensk souvenirer, och det har jag så det räcker.


     

Timmerstugan kommer från Siljans Näs står det. Här köpte jag 3 flugsvampar i glas som man klämmer fast på julgranen. Dom är antika, men hon visste inte så jag fick dom för 25 cent styck.


     

Jag letade som en galning efter Svensk mat, och hittade till sist ett fik med pannkakor och lingonsylt, gott tyckte vi.

Ölstuga hade äckliga mackor, men det spelar ingen roll för folk är där för ölen, inte maten.

Stockholm restaurant och tearoom är till salu..........any takers ??

På matbutiken fanns det vanliga, bondost, västerbottens ost 13.99 lb, kalles, sill, frys köttbullar.............men jag har ju ingen kylväska med, så det får vara. Kan ju köpa samma på Ikea i Orlando.


 

På den här bussen får man inte ta med sig sitt vapen. (missade skylten på kortet eftersom jag hade nyfikna åskådare)


 


Gubben fick syn på en butik med hans namn, "going out of business", tyvärr, kanske han skulle köpa så han har nån sysselsätttnig. han gillar järnhandel som jag gillar tygbutiker.


     

Här är det lilla Nusnäs


     


Endast på flick toaletten plingar det i dörren, jag köpte nästan en sån där mandolin....men njaa kunde inte komma på nån bra plats för den..


                                 

I London har ni Elefanter, i Palm Beach hade vi krokodiler, och här är det så klart Dala hästar som gäller. Jag hittade 17 av 25 hästar.

Varje häst har ett tema och ett namn, men jag iddes inte notera det. Självklart trodde jag det skulle finnas en karta och bilder i en turistbrochyr, men icke ?? dåligt genomtänkt tyckte jag.

Visst var byn gullig, och det fanns massor med Svensk pryttlar,men avsaknaden av mat gjorde mig lite besviken. Men jag hittade en gold nogat och en dumle...åt båda... 

Det blev en sen avfärd från Lindsborg, klockan hann bli 13.00 innan vi styrde vidare mot öster.

På vägen såg vi skylt till Fort Riley museum. Det stod att general Custer hade sitt hem här, och Buffalo soldiers också..?? vi var ju på ett sånt fort igår  ? 

Det är tydligen nåt militärt högkvarter med lång historia, och sånt gillar gubben, så vi åkte in bland tankers och kanoner. 


   

från gubbens kamera, bild på en Buffalo rock ...............yuck, men den var nog varm


 

Eftersom jag har minus 0 intresse av militärer, vapen och krig stannade jag ute med Buttons och tänkte spana in några fina kadetter........det bor 25 000 där, fast många är väl tjejjer förstsås.

Löste korsord i Året Runt, och drack vatten i hinkvis, det var 37 graer varmt i solen, och skuggan gjorde inte mycket nytta. Nu är vi tillbaka till den fuktiga hettan, och den är jobbig.

 

Gubben tyckte detta museum var toppen, så han var nöjd.


En anna stor "billboard" visade ett OZ museum. " Wizard of Oz", är gubbens favorit film, och han samlar på pryttlar

Jag kan banne mig inte komma på Svensk titel, men det är ju den med Judy Garland .......I'm off to see the wizard, dajdajdajajdaj  follow the yellow brick road.

Det museet låg i en by som hette Wamego, så då åkte vi dit.


       


Jag är minus minus zero inresserad av detta också, men jag håller på att samla poäng, (gubben don't know what's going to hit him) jag såg ett vinery med OZ vin, så jag knallade dit, och pratade bort en stund i luftkonditioneringen. Dom ville ha 45 dollar för en flaska Dorothy ... Jag hade Buttons i vagn, eftersom trottoarerna blir skållheta, och han med sina korta ben, så känns det nog som att gå i en bastu.

Här är ännu ett exempel på hur invånarna försöker hålla liv i sin by. Det fanns inte ett fik eller restaurang. De flesta butiker var stängda, dom öppnar endast på helgerna ??

Någon samlare som gubben ) hade donerat prylarna och öppnat museum. Nu håller dom på och sparar för att lägga en gul tegel väg..............för att locka mer turister som shoppar

 

En cowboybutik var också öppen, och hade AC  . Där önskade jag att klimatet där jag bor var svalare, då jag såg dessa läckra boots.

Köpte en jeans skjorta för 4 dollar............bargain....upptäckte att det fanns en hel del skitbilliga kläder här.........  ..........då kom gubben.


Vi körde vidare, men kom inte långt förrän vi fick väder varningar på radion. 70 mile vind, och hagel storta som dimes ??? huh ? det sas om och om igen att inte vara ute på vägarna.  och vi undrade förstås vad dom snackade om, vi hade ju sol ??

visst har man läst om Kansas väder och twisters som lyfter kossor, och jag var trött, så det blev bara 154 mil till Topeka, 17 mil.

På hotellet var et fler som hört varningen och tyckte det var bäst att vara säker. Jag inbillar mig att det bara är turister som lyssnar, presis som i Florida då det är orkan varningar. Vi som bor där vethur media överdriver, så man har blivit lite blase`...........


 


I morgon ska jag banne mig se till att vara ute ur Kansas, det

är urtråkig väg.........zzzzzzzzzzz

Av EvaLena Hallgren - 11 augusti 2010 15:11

Gubben har beslutat att det är dags att byta olja på bilen och det tar några timmar för dom att få tag på ett filter till Caddyn, så skitbra då kan ju jag shoppa.............

&hl=sv_SE&fs=1&">&hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="304">hittade det här klippet på You Tube, och det var nog tur att jag inte såg det innan jag körde upp, för då skulle det aldrig ha blivit av................hua huaAv EvaLena Hallgren - 11 augusti 2010 03:52

Enligt mina planer innan vi åkte, så skulle vi ha varit hemma idag, men vi har ju inte velat stressa utan stannat där vi fått lust, och då vi behövt vila.

Idag har vi åkt  330 miles 53 mil, och befinner oss just nu i Lindsborg i Kansas.


 

Vid gränsen till Kansas stannade vi för att plåta, och träffade där en far och son som skulle på Volvo möte i Kalamazoo Michigan. Dom var enorma Volvo entusiaster och önskade sig en Duett. Dom ägde en Amazon. Gubben försökte byta bort Caddyn, men att köra söderut härifrån utan AC, utan cruise kontroll utan servo styrning.......NEJ TACK,

     

http://sacvolvoclub.forumotion.net/events-f6/2010-vcoa-national-meet-50th-birthday-party-for-the-1800-t34.htmsa               webadress till mötet ifall nån är intresserad.

Vi är alltså i Kansas nu, och här ser det ut som i Skåne fast på anabola steroider.  majs, lök, hö, potatis så långt man kan se

Jag har aldrig sett hö pressat så det ser ut som köttfärslimpor, och traktorer (eller vad dom nu kallas) är enorma, ska stanna och fota dom i morgon.

Bevattning system på hjul............har jag aldrig sett i Sverige, men det kanske är nåt nytt som bönderna har uppfunnit.....


     

  dom här säckarna med lök har med all säkerhet inte plockats av Amerikanare   

På en mack stod dessa hojjar uppställda, och GUD va jag vill ha, snacka om nostalgi tripp............fast dom ser ut som små moppar i jämförelse med Harleys.......................ska absolut skaffa en så fort jag fått jobb.....wooohooo


   

Buttons står och väntar på att jag ska komma ut från toan............han märkte aldrig att jag gick ut på andra sidan..........dumma matte som retas.

Mycket snask mosas på grillen och på rutan........men jag tänker INTE tvätta igen......


 

Finns tydligen olja här också, jag tycker att det luktar både lök och olja ibland, men det är nog inbillning kanske


 


Vi följde i stort sett Santa Fe trail och stannade i Fort Larned som är det bästa bevarade fortet från Buffalo Bill och Custer tiden. Fortet byggdes för att ha en arme att försvara post coachen och annan trail trafik mot Indianerna, och även försöka etablera vänskap med dom.

De berömda kompaniet Buffalo soldiers hade sitt "hem"här.


          Det var mycket intressant att titta på här, så man kunde nog ha spenderat mycet mer tid än vi gjorde, men nu har jag en trött hund, och en ännu tröttare gubbe.....................så det blev full fart till hotellet.

Vi kom in till Svenskbyn kl 17.30, där var massor med flaggor av dalahästar som säger välkommen. Första Bed and Breakfast var fullbokat, ägaren Tysk sa han.

Nästa Inn tog inte emot hundar, hade också Tysk bakgrund

Hotellet vi bor på är ägaren född i Bangladesh, men flyttat hit från Canada.

Efter inbokningen och med Buttons och gubbe inne på rummet,(det spöregnade) körde jag in till byn för att hitta nån hämtmat. Det fans en Mexikan resturang och en ölstuga, och det var allt enligt Inn ägaren som jag åkte till och frågade. Det blev alltså nån äcklig korvmacka till middag med chips...........isch..Ägaren på puben var syd Amerikan ??

När jag kom tillbaka till "vårt"hotell träffade jag ägaren här och han sa att Crown Inn är Svenskt och ligger bredvid järn affären. Nu är jag fundersam, varför ville inte Inn ägarinnan tala om det ? det ligger ju bara runt hörnet???  ska banne mig gå in och fråga i morgon, eftersom jag lovat att komma tillbaka till deras Svenska frukost................jag kollade menyn, det fanns köttbullar och sill på frukost menyn, men nåt annat Svenskt såg jag inte ??

Ska undersöka närmare i morgon, men det här med Svenskt verkar endast vara en affärside. Jag har en postorder katalog härifrån så det var anledningen till att jag tyckte det skulle vara intressant att besöka...............vi får väl se....rapport i morgon..........nu är det sovdags.   


hotellet vi bor på är mysigt,rent och snyggt, tycker Buttons också


Av EvaLena Hallgren - 10 augusti 2010 05:54

VILKEN DJÄVLA KNÄPPGÖK JAG ÄR som inbillade mig att köra upp på Pikes Peak skulle vara en bra ide ???? Fy fan så rädd jag blev. Trollstigen och andra Norska vägar som jag kört var ju rena barnkammare jämfört med detta.

Första halvan gick bra, men sen då vi kom ovanför molnen och jag körde i mjölk trodde jag att det var slut på livet. Då vi hade 1 mile kvar fick vi stanna och skulle vänta i ca 20 min, eftersom dom höll på att jobba med vägen.

Jag klev ur bilen, kamera i hand och med gele i knäna, knäppte några bilder, och molnen sprack upp, så jag fick ett par bilder på byn där nere. Jag gick och skulle hämta Buttons, då såg jag gubben gått tillbaka till bilen och satt och flämtade och hade tydliga besvär att andas. Enda bot är att åka ner på lägre nivå, och det gjorde jag. En av jobbarna kollade då jag vände så det inte skulle gå åt hellvitte. 

Vi åkte ner till en lodge på 11 450 ft 4 400 m och där drack han vatten och fick vila så han blev snart bättre.

Jag ska förstås inte skylla allt på gubben, för jag var också glad att få komma ner på lite lägre nivå.............jag var alltså skiträdd, och av stanken på dam toan att döma, så var jag nog inte ensam.

Bilderna är inget vidare bra, för jag kunde inte tänka klart och göra några inställningar. Dom flesta är tagna medan jag körde och bara klickade på auto tror jag det var.


&hl=sv_SE&fs=1&">     &hl=sv_SE&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="304">


           

bilder från första halvan tagna på ner vägen, och den biten hade jag inga större problem med.


           

en del är tagna på uppvägen andra på nervägen, vet inte vilket längre, men på den här biten svor jag och pratade för mig själv hela tiden, för fy fan va läskigt ...........


     

bild på tjejerna som kollade bromsarna på halva vägen ner, sa attjag varit duktig och inte bränt dom...... jag sa att jag behövde nya trosor.....................dom sa släng dom och gå utan..............lol

Piff eller Puff har åter uppstått halleluja det är ett mirakel

Bild på det där räjset ni killar snackar om. Fick veta att en 16årig tjej i en mini cooper körde sträckan på 13 minuter i förra tävlingen ?? fy fan, jag tror vi tog minst en tim på oss.


       

återigen stannade vi i en liten by och åt lunch, och där satt byns invånareoch drack öl. Måndag kl 12 ? nåja inte mitt problem, men jag hoppades bara att jag hunnit av vägarna innan dom ska hem i sina trucks.

Mackorna var goda, men ujuj vad Svensk hälsovårdsnämd skulle få mycket att anmärka på. Toan var ändå ett strå vassare än utedass. Den här baren en gunshop,en bank och ett fik var allt som fanns i hela byn..... Jag skulle få lappsjuka efter 2 timmar. ...........och på vintern hua hualigen


 


Jag körde idag 221 miles + 36 upp till Pikes Peak (har alltså dragit av 2 miles förr fegvändningen) så det blev 42 mil och inget Kansas ännu.

Vi bor på ett hotell i Las Animas och dom tillåter inte hundar. Eftersom jag är för trött att fortsätta leta så stoppade jag ner Buttons i min ryggsäck, sa åt honom att ducka och vara tyst, vilket han gjorde så snällt.

Nu sover han på min kudde, så det är dags för mig att göra honom sällskap. Gubben ligger och snarkar, och det har han gjort ett par tim. redan...............ses på morronAv EvaLena Hallgren - 9 augusti 2010 18:04

Vaknade till spöregn och molnigt, och då är det ju ingen ide att köra upp till Pikes Peak, för man ser ju inget. Kollade webkameran där uppe och det var bara vitt. Vi beslöt att vänta och se om det blir bättre.

 

Klockan är nu 10 och det ser ut att klarna och eftersom vi är här så ska jag banne mig upp på toppen, även om jag är skitskraj..............har fått höra av lokalbefolket att ingen turist har kört över stupen än, och det är alltid en tröst, fast jag fick veta att det är bitvis GRUSVÄG  !!!!!


 


I parken mitt emot hotellet har dom stickat tröjor till träden, det blir tydligen riktigt kallt här ??


 

Cottonwood passet var min original plan att köra hit, men fick veta på en turistbyrå att den vägen skulle skrämma skiten ur mig, så jag avstod och valde ett annat pass. Tydligen en väg som bara är öppen på sommaren.

OK, allt för nu, vi hörs till kvällen för dags rappport.....kramar alla besökare.

Av EvaLena Hallgren - 9 augusti 2010 05:49

Fortsatte på väg 70 österut, och "YES Ron, Pikes Peak var inrutat i våra planer............så det är dit vi är på väg, men det ligger söder om Denver, inte norr.

Naturligtvis så var det mycket att stanna och beundra efter vägen så det går inte så fort. Det blev  309 miles 50 mil .

 


Nu är vi på en freeway, nåt som vi inte sett på länge, och för det mesta blir det tråkigt, men det var fortfarande fina vyer. Tyvärr fanns det inte många ställen man kunde stanna på (eller kanske det var bra så vi kom nånstans ?)


     

Jag tok knäpper lite ibland medan jag kör och tänker att kanske nån av dom blir bra..................gillar det här med digital photo


 

Vi åker österut, en trappa upp åker dom mot väst


     


   

              

                Fler "tokknäppta"bilder


Interstate 70 följer Colorado river och vi stannade vid en mycket fin rastplats, där det fanns gott om grönt gräs till Buttons, och det var som att släppa ut en kalv på grönbete, han skuttade och ville leka, Tyvärr för nära till biltrafik för att våga släppa honom helt lös

Den här hussen försökte överföra Buttons goda humör med handpå läggning...........haha nu pratar jag skit....


   


Ett gäng i kajaker paddlade förbi, och detta hade jag gärna testat...........


  Colorado river är brun av lera nu, och det beror på monsun i Mexiko. Det har varit 8 år torka så dom hoppas på regn,helt ok, men låt oss semestra färdigt först.

Jag träffade denna lilla cowboy, som storebror vaktade mycket noga. Lillkillen hade inte en chans att hitta på nåt bus...........

   

Till lunch fick vi syn på ett ställe med många trucks, och på såna stället brukar alltid maten vara bra, och det var den verkligen, men fy fan vilket slummigt ställe. Det var väldans mörkt och luktade gammal rök, även om det numera var rökförbud. Mackorna vi åt var smaskens.....

Ovanför ingången hängde en plastpåse med vatten och några pennies, och nu får vi se om nån kan gissa anledningen...............Ron ???


 


På en annan vacker rastplats stod 3 Volvos på rad,och de var gubben som påpekade det, I don't pay attention till sånt.


 


Från 70 svängde vi söderut på 24, och nu blev et smalt och vansinnigt kurvigt igen, men här fanns räcken nästan överallt, så det kändes inte alltför ruskigt.

                  

      Lägg märke till att jag inte gärna åker nära kanterna..........haha ett par bilar till skulle fått plats ...10 vilda elefanter skulle inte få mig att åka hoj utför här..


 

Vi stannade till och sträckte på benen i Leadville,en by som har historia från 1877 , och många små kul antikbutiker. Till gubbens stora glädje var allt stängt eftersom vi kom dit så sent.

Jag konsulterade med Garmin och såg att vi hinner till en by till innan det blev mörkt...sagt och gjortTill sist befinner vi oss nu i Bouena Vista, som ligger på 7 965 feet 2428 meters höjd och invånarantalet är 2195.

Varje hotell var belamrat med hojåkare, det kryllade av Harleys, men som tur var lyckades vi hitta ett krypin för natten.Inte Hilton presis, men duger, det är rent och luktar inte rök.

Tanken på att behöva köra till nästa by i mörker på dessa vägar skrämde mig till vannett...så kravet på bostad sjönk kraftigt.

Vi åt på en Mexikans restaurang, som oxå såg ruffig ut, men himmel så läckert god maten var


   

Räkorna och bönorna var mina, gubben åt kyckling fajitas............dags att sussa, för i morgon bär det iväg till Pikes Peak  14110 feet 4300 meter, och det är 19 miles 30 km klättring..............ska bli spännande.


sov gottAv EvaLena Hallgren - 8 augusti 2010 15:37

När jag planerade denna resa skulle det bli 21 dagar, men det har vi nog överskridit nu, spelar ingen roll, det får ta den tid det tar tycker jag..............gubben är kanske av lite annan uppfattning  men jag har en mycket bra övertalnings förmåga   


 

Buttons tycker också det här är kul, och nu då vi börjar skymta lite gräsmatta att kissa på så är han annu gladare.


 

Mitt "magplask" som jag gjorde i går, har lillkisen jobbat på och slickat för att fixa, så det är snart läkt. Nu har han bara armbågen och foten kvar att fixa......

Av EvaLena Hallgren - 8 augusti 2010 06:46

Vaknade i Ely efter en hyfsat god sömn och körde vidare mot Colorado.Strax före lunch lämnade vi Nevada och åkte in till Utah.Vi tankade på gränsen där det var en lanthandel-mack-casino-motell..........därefter blev det samma långa raksträckor i evighet ett tag tills vi kom till Salina, och vi råkade på lite regn, men bara korta småskurar.

    JAg stannade för att försöka plåta blixtrarna som lyste upp bergskammen och såg fantastiskt vackert ut...........jag lyckades aldrig, men detta ekipage kom susande............en gammal Rolls Royce i öknen ??


  Vi följer fortfarande den gamla Pony Express rutten som gick från California till Missouri 1800 miles och tog 10 dagar.

Någonstans på vägen var det dags att tanka igen, och vi åkte av i en by där det inte fanns något annat än 2 mackar, och en Dairy queen som vi köpte macka på. Konstigt nog hade ena macken ett petting zoo och Alpacka ungen hade färgat håret rött. ......sött så ini nordens tyckte jag

  Killen som hade hand om djuren talade om att det fanns ingen som helst service i 100 miles efter Salina,men att det var fantastisk fin natur hela vägen till Green River, som var den första byn vi skulle komma till efter Salina. Klockan hann bli 16 då vi kom dit (vi har nu skruvat fram klockan en timme igen)och jag blev lite orolig om jag skulle klara 100 miles till och om vi kom fram sent så kanske det inte fanns nåt rum kvar. Vi stannade vid en turistbyrå och jag gick in och undrade om vi kunde få hjälp med att boka hotell I Green River.

Tanten visste inte ett smack, och sa att det fanns inget att se på hela vägen.

Jag lyckades hitta en brochyr med hotell nr och ringde och bokade. Enligt Garmin skulle det inte ta mer än 2tim och 15 min.

Det borde gå tyckte jag ävenom det är en tråkig väg..........OJ så fel jag hade, hela vägen var så fantastisk vacker så jag tror vi stannade minst 20 ggr. Två filer hela vägen så jag behövde inte vara rädd i stupen. Efter varje kurva en ny scen, nya klippformationer, nya färger................det var minst lika vackert som Grand Canyon, och ibland körde vi ner i djupa dalar, för att sen klättra upp igen..................Färden blev betydligt längre än vad Garmin sa, eftersom vi stannade så mycket, men det var det värt.

När jag kommer hem ska jag skriva till Major i Salina och berätta vad jag tycker om deras turistbyrå.


  Det blev 335 miles 53 mil idag, och kklockan är nu 23.30, så jag ska låta bilderna från färden tala för sig själva, och jag upprepar, det finns inga foton som kan göra detta fantastiska landskap rättvisa..


Godnatt, vi Skypar i morron bitti............kram alla vänner


                                      Då vägen försvinner så här, tycker jag det är läskigt....

  Tur det är sommar så slipper jag kedjorna  

Se så stöddig  jag blivit................jag dinglar med fötterna över kanten...........hua hua, men jag kunde inte titta ner

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se