floridatjej

Alla inlägg under september 2010

Av EvaLena Hallgren - 12 september 2010 00:49

I morse då jag var ut på min morron promenad, så var det nån som log emot mig där uppe i himmelen............det stod nåt om Jesus först, men det försvann riktigt fort, så Matte hann inte hem efter kameran.

 

 

  

 

Tocktäcket är nästan färdigt, Jag har inspekterat och konstaterat att det behövs lite mera bling, och det tycker nog Matte också, sen är det bara och lägga ihop med vadd och baksida och sen sy binding runt om........

Verkar inte som om det ska bli gjort idag, för nu helt plötsligt sitter Matte och stickar ??  JAG tycker man ska göra färdigt det man håller på med, innan man börjar på nåt nytt, men se det gör hon sällan, och då jag påpekar det så visar hon mig mina påbörjade gnagben som ligger lite här och var..........jäkla Matte hon ska då alltid ha sista ordet....

 

ha det gott alla vänner och puss på svansen.

 

    Av EvaLena Hallgren - 10 september 2010 12:59

Har ni sovit gott ? Det har i alla fall jag.......t.o.m. så bra så jag kryper tillbaka bland kuddarna efter morrondrillen och frukosten. Matte dricker sitt kaffe så det dröjer ett tag innan det blir nån action här i huset.


 


Igår var vi till tygaffären igen  eftersom Matte hade en rabatt kupong, som absolut var tvungen att användas. Jag letade efter min favorit tant som alltid vill kela och kramas, men hon var inte där ?  Hoppas hon kommer tillbaka till nästa gång.

Jag hittade mysiga gosedjur, och försökte dra ner dom i korgen, (Det är så Matte gör då hon vill ta hem grejjer) men Matte sa att jag kan inte få en leksak varje gång vi är ute och handlar ??? Jaha ...varför inte det då ?

 

    

 

NU börjar det banne mig likna nåt ........15 rutor av Mattes "tok täcke"är nu inspekterade, och jag tycker det behövs lite mer bling bling lite här och där.........så vi får väl se om Matte lyssnar...

 

  

 

 Av EvaLena Hallgren - 9 september 2010 15:14

I går grillade Matte kotletter, och jag fick faktiskt smaka lite. Det får jag ibland om jag sitter snällt vid bordet, utan att säga ett knyst. Självklart så stirrar jag på varenda tugga Matte stoppar i munnen, och hon kan ibland inte motstå mina stora bruna ögon och utsvultna min.  Helst hade jag velat ha HELA detta ben och gnaga på det i sängen, men det fick jag inte ?

Får väl nöja mig med det lilla jag får, bätte än ingenting......

 

    

 

Jag har järnkoll på Matte då hon lagar mat, för ibland trillar det ner godbitar i min skål, och det gör hon förstås med flit. MEN, det händer faktiskt att hon tappar nåt som jag inte ska ha, och då gäller det att vara snabb.

Först utvärdera om det är ätbart och planera en reträttväg med det goda.

Matte är också snabb, så där lyckas jag inte så bra, men Husse är lite långsammare. En gång missade han sopkorgen då han skrapade ett stort fågelben från en tallrik, och det var massor med godis kvar på det.

Jag snodde det kvickt som sjutton, och sprang så fort jag kunde mot sovrummet och mitt gömställe under sängen............men jäkla Matte fick pejling på vad som försigick, och detta förbannade halkiga golv, jag slirade i en kurva och där hann Matte ifatt och snodde mitt godis.

Husse fick ovett, eftersom det tydligen är farligt för mig att äta fågelben ??

Matte säger att dom är vassa och kan gör hål i min mage ? 

Då hon såg hur ledsen jag blev, så skrapade hon av lite kött och gav mig i min skål.........så slutet gott. allting gott

 

    

 

Skulle mycket hellre satt i mig steken i stället för dom här "knartarna" jag får, men enligt Matte så är steken inte nyttig mat..........JAha, så varför äter HON det då ? '

 

  

 

Här är mitt diplom från Barkingham Palace, där gick jag på kurs för ett par år sedan, och det gjorde jag mest för att bevisa för "experterna"att en Shih Tzu (som jag är ) inte alls är omöjlig att träna. Dessutom vill dom som bestämmer i huset där dom gamla bor, veta att jag kan uppföra mig.

Jag vet presis vad Matte säger till mig, och vad hon vill att jag ska göra,men det är inte alltid jag har lust att lyda.

Hur som helst så imponerade jag på övriga deltagare, och det gjorde Matte mycket stolt.

Jag har förresten tillbringat ett par nätter på det här hotellet, då Matte och Husse varit nånstans där inte jag fått följa med.  Jag har egen "swit", med TV och säng. 3 ggr om dan fick jag gå ut och leka med dom andra gästerna, och på eftermiddan en popsickle (isglass) Matte kan se mig från sin dator vart hon än är, och det vet jag att hon gör. Dom har ett spa där också och innan Matte kommer tillbaka är jag spaad och luktar jättegott............

Livet är gott........................  

 

Av EvaLena Hallgren - 8 september 2010 05:03

Tisdag är Mattes favoritdag, men jag vet inte varför ????.....hon har suttit nästan hela dan och sytt crazy lappar, och Husse har varit på djurparken där han volonterar en dag i veckan............AHA !!  Nu gick det upp ett ljus.........det gör han på Tisdagar ....


        När När Husse kom hem så lämnade dom mig hemma ensam med fräskärringen . Matte sa att dom skulle till ett ställe där jag inte fick komma in, men dom kommer strax tillbaka sa hon...............och hon brukar hålla vad hon lovar, så jag kröp in i min korg för att passa på och ta en tupplur.

När dom kom hem hade Matte med sig en "doggybag", och jag fick en pytteliten smakbit..........men HALLÅÅ det heter DOGGY BAG, så då är det väl mitt alltihopa då ??   Nåja, det var mycket grönt i påsen, och det är jag inte speciellt förtjust i, så det var ingen större förlust. 

 

 

    


Här kommer lite bebisbilder på mig. Jag är bara 4 månader gammal här, och jag fyllde 6 den 30 Maj......

Jag kommer ihåg första dan jag träffade Matte. Det var jag och brorsan och Matte satt på golvet för att välja en av oss, och jag tror vi hade den där "kärlekvidförstaögonkastet"upplevelsen. 

Hon tog mig från butiken och vi åkte till ett jättehus där det bodde en farbror, som skulle bli min första husse.

Det var där jag fick mitt första jobb, och det varade i 4 år. Jag visste att den Hussen var mycket gammal och att han behövde mig. Vi satt ofta och pratade med varandra, för vi hade ett eget språk som ingen annan förstod.

2 veckor innan han "försvann"så kände jag på mig att nåt var fel, så jag satt vid hans sida presis hela tiden. Jag tänker på honom ofta.

R.I.P Mr.B

 

    


nähäpp, nu är det dags för sista kvällspinket............och sen god natt alla vännner......puss på svansen

 

 

Av EvaLena Hallgren - 6 september 2010 01:27

Har Matte blivit normal, dvs. hon sitter vid symaskinen igen. Även om det betyder mindre tid över för min tass massage, så är jag glad för henne. Då jag tycker det är dags för min lekstund, så hämtar jag Nisse och lägger på hennes fötter, och hon vet att då måste hon vara alert, för jag har tränat henne rätt. OM jag vill ha massage så sätter jag mig bara och glor på henne tills hon inte kan undvika mina stora bruna ögon............och för det mesta så tar det inte så lång stund innan hon uppmärksammar mina behov.....

 

Som uppvärmning sydde Matte en väldigt tjejjigt täcke i rosa. Det är inte så stort, men lagom till nån söt liten flicka.


 

Nu håller hon på med nåt som kallas Crazy Quilt, och jag synar varje ruta mycket noga. Det verkar vara en himla röra, utan något som helst mönster eller planering ? Undra just, hur den kommer att se ut då den blir färdig  ???.............tror inte att Matte vet det heller ..........

Vi besökte i alla fall till tygaffären flera timmar idag, och där är det jättekul. En tant som jobbar där är så kär i mig, så hon släpper allt hon håller på med då jag kommer och så blir det massage och pussfest. Ibland springer jag på det stora bordet där dom klipper tyger, och delar ut pussar till vem som vill ha, och då får jag höra ..............oooohhhh, aaaaahhh ooooooohhhh so cute she is. ................ja jag vet, jag vet, alla verkar tro att jag är en tjej för jag är så söt, och för att jag har en toppsvans.............har dom aldrig sett en stilig hippe förut ? ..........skit samma, dom får kalla mig vad dom vill, JAG vet ju hur cool jag är.........
Efter kvällsmaten gick jag ut på altan för att vila lite i hängmattan, det regnade småspik, mullrade och åskade till tusen. Det tycker både jag och Matte är mysigt.  Grannen har 3 Kittycats, och en av dom brukar komma ut och snacka lite med mig, men i kväll syntes han inte till............han kanske är rädd för åskan ?

Nähä, nu vill inte Matte hjälpa mig att skriva längre, hon vill ta på sig nattskjortan och pyssla vid symaskinen...............OK då, men kom ihåg, att om det slutar regna så måste jag ut och pinka........

Puss på svansen alla vänner

Av EvaLena Hallgren - 3 september 2010 00:43

Nu har det gått en hel vecka sen Matte hjälpte mig att skriva, men hon har inte mått så bra, och mest legat och vilat. Jag har gosat och tröstat hela tiden, det är mitt jobb och jag är himla duktig på det också.

Ibland tar Matte med mig till ett ställe där det bor en massa gamla tanter och farbröder, och mitt jobb där är att göra dom glada. Det är inget svårt jobb, för jag behöver bara lägga mig bredvid, och låta dom klappa mig lite så blir dom glada, och det är ju himla mysigt för mig också. Den här tanten säger att hon inte tycker om mig, men jag tror hon bara skojar, för hon kelar alltid så jag låtsas som om jag inte hör henne och ligger kvar. Efter en liten stund så kommer oftast ett litet smil på ögonen, och då pussar jag henne på händerna.


 


Många av mina grannar är gamla, och dom har alltid godis. (Matte har gått runt och levererat lämpligt godis, så jag inte blir dålig i magen) Om jag smiter iväg till den här farbrorn, så brukar jag få skjuts hem, och hans tant säger att det är jättebra för annars sitter han bra och glor på TV, och jag tycker det är skitkul att åka kärra. 


 

På tal om kärror, i våras var Matte helgalen på att plantera blommor, och jag fick följa med till trädgårds butiken. Där hade dom störtsköna kärror, jag önskar jag kunde få en sån här att ha hemma i garaget, men Matte säger att man kan inte bara ÅKA jämt, för att om jag inte motionerar blir jag fet ??? Ska HON säga.


 

Här är ännu en kärra som jag gillar att åka i, och det är en butik som Matte alltid åker till då nåt ska fixas i huset, men dom har blommor också.

Enligt skylten på dörren, så är jag inte välkommen här säger Matte, men det bryr vi oss inte om, och nu har vi varit här så ofta att alla vet mitt namn. Dessutom har en del tjejjer i kassan godis till mig. 


 

I går var det nagelvård och shampooing av håret. Titta Elliot, det är inget farligt, det bara killar lite.............I morgon ska jag lägga in fler bilder på min spa dag, jag blir lite av en linslus då jag är nybadad, för jag VET att jag är skitsnygg,.............men jag är ingen odräglig snobb ändå........jag lovar...

ha det gott och puss på svansen alla vänner.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se