floridatjej

Alla inlägg den 23 juli 2010

Av EvaLena Hallgren - 23 juli 2010 15:59

Bredvid  hotellet ligger en auto body shop, och där stod en snubbe och grillade.

  Det verkade inte vara den allra bästa platsen att stanna och äta, så jag frågade förstås, och fick veta att ägaren av shoppen skulle bjuda all personal på mat idag. Killen rökte kalkonben och kokade bruna bönor till. Ett riktig Southern rätt med andra ord. Han är alltså en caterer som kör runt och fixar mat på fester osv.

Det luktade riktigt gott, men tyvärr så är vi nog inte kvar här vid lunch så vi hade kunnat få en smakbit.

Han sa förresten att han gärna kommer till Sverige med mat, och lagar,men det skulle bli dyrt


 

Av EvaLena Hallgren - 23 juli 2010 06:38


Efter Touledo blev det en ny fartsträcka tills vi äntligen kom fram till Memphis där vi  hittade ett hyfsat hotell.

Efter dusch och ombyte så var vi så klart tvingade att åka in till berömda Beale st. inga problem ...........hur fan bar jag mig åt innan Garmin ?

På eftermidagen då vi vet på ett ungefär så kollar jag bara med Garmin var hotellen ligger, slår en signal och undrar om dom är hundvänliga och hur hyfsat priset är.Vi bor ju inte på Taj Mahal, men det ska banne mig vara rent. Ofta är det lite si och så med det, så jag kände mig mycket nöjd med hotellet vi är på nu ,rent och snyggt och jättebra pris.....................Nu då jag sitter här vet jag varför, Flygplatsen ligger här och planen dundrar föbi minst en gång i kvarten...........fan oxå........nu blir det förstås inte mycket sömn. Gubben tog ut hörapparaen och snarkar så gott.


Beale st. påminner en hel del om New Orleans, party, party party,och härlig musik,och naturligtvis på vrålvolym, så det blev lite jobbigt för gamla öron.


 

2 cocks


   

this is 2............??


     

Polisen susar runt på sina Segway.Det fanns gott om poliser en del,gående,ridande och i bilar..........tydligen lite vilda västern


 

Denna skylt satt i fönstret på varenda bar, och vi fick veta att det var olagigt att ta med puffran till Beale st............lugna gatan med andra ord ?


 

Den här baren hade trappor på båda sidor, så tjejerna kan knalla upp och hänga av sig BHn, ja åssa dansa lite också kanske


 

Har ni sett vilka läckra toalettlock ? Klart som attan att denna butik var stängd.......


Några killar slog proffsiga kullerbyttor på gatan och tiggde pengar.Jag pratade med en kille och frågade hur länge han tränat, han svarade sen han var 7 år. och dom tränar varje dag.(jag är jäkligt imponerad av mig som lyckades plåta och lägga in denna film alldeles själv)




proffsiga killar, så visst var dom värda lite pengar för uppträdandet.


Till sist kvällens fadäs....

När vi lämnade hotellet undrade jag om adressen till hotellet stod med på nyckeln ? Gubben kollade, och sa nej, men eftersom jag redan hade svängt ut på stora vägen, så tänkte jag att det fixar Garmin.

På retur resan hade jag glömt vad hotellet hette ???, Q nåt?? La Quinta ? finns inte Quest ? finns inga hotell p åQ hos Garmin.

Nu börjar jag bli sur, trött och hungrig..........alltså grinig.

Gubben sa inte ett skit, (han vågade inte ) och jag kom på att det funnits ett American Inn på samma gata. ...........smart va ? jomen, det finns tydligen mer är ett Inn.....jag irrade runt en stund och åkte på känn, (vilket jag ofta gjorde innan Garmin )Till sist fick jag en snilleblixt, jag hae ju ringt hotellet och bokat, så då finns ju numret kvar i mobilen. Jag ringde lobbyn och bad om adress...............jag var 4 minuter från hotellet.

Nu var jag så grinig att jag inte ville gå ut och äta, så det blev en kyckling i påse fån Burger King  ...........yuck

Självklart så passade jag på och sa åt gubben att nu är han skyldig mig en flott middag i morgon kväll...........Det är absolut inte hans fel, men jag skyller på honom ändå, för då känns det lite bättre........klockan är halvett på morron nu och minst 30 plan har dundrat förbi medans jag skrivit...........Buttons gillar det inte nåt vidare.............godnatt




Av EvaLena Hallgren - 23 juli 2010 05:09

15 minuter efter 8 lämnade vi hotellet i Pensacola och Florida efter en kort stund var vi i Mobile Alabama. Där hade vi inga planer att stanna, så vi blåste bara igenom och fortsatte sen på väg 45 norrut. Någonstan på 45an var vi helt plötsligt i Mississippi, jag missade skylten.


 


45an såg ut som E4 norr om höga kusten, skog, skog och mera skog.Enda skillnaden var att jag såg inga varnings skyltar för älg, och det står Mack på timmer bilarna i stället för Scania.

Visst var det vackert, men lite för mycket av det goda i mitt tycke.


 


det fanns många såna här olje depåer, och dom bränner av meathane gas........tror jag_

He ä int nå je berip


 


Det är varmare än i helvitte, 98F 37C och då känns det lite lustigt att se såna här skyltar, som satt tätare än tussilagor på våren


 

Vi lyssnar på en bok i bilen, Oliver Twist, en klassiker som vi båda har läst, men det var ju länge sedan så den är nästan som ny. Jag pimplar kaffe för att hålla mig vaken, och då går det ju alltid som det går...........toalett. Jag fick syn på mack skylten och körde av. Normalt åker jag inte av  om det är så långt som 3 miles, men nöden har ingen lag.......sagt och gjort. Vi hamnade i en typisk "redneck by" (OBS, inte politiskt korrekt) Namnet på byn är Quitman!! och var så trevlig, så vi tog en promenad och hälsade på otroligt trevliga och gästvänliga invånare. Alla ska ju naturligtvis prata  med Buttons och han älskar uppmärksamheten.


 


den här flaggan väcker ofta ont blod i staterna längre norrut.

 

Det här var byns mittpunkt, och sen bara två gator och en järnvägs station. Vi åt lunch på ett fik och fick fantastisk service. Massor med trevligt och pratsamt folk


 

Ingen aning vad det här är för vidunder, men det är nog en "rednecks" drömbil


    Vattentornet är riktigt imponerande tycker jag.

På hela vägen har jag inte sett en enda vägskylt som inte hade kulhål, men dom här tog nog priset. Jag undrar om det är nån slags grannfejd byarna emellan,eller är det bara från 2 bamsekulor ?


 

Efter det trevliga avbrottet blev det denna evighetsväg så det var bara at sätta kruse kontrollen på 85. Visserligen är gränsen 70, men länsman brydde sig inte, för jag såg massor med blåljus på vägarna.


 

Självklart var man tvungen att svänga in här och kika på Elvis vagga.


     


Han var verkligen född i ett mycket anspråkslös stuga, men där i gungan på altanen har han svingat.


     


Här en staty av Elvis som 13åring, kyrkan han sjöng i som barn, och en liten härlig historia om hur allt började. I morgon ska vi till Graceland.






Ovido - Quiz & Flashcards