floridatjej

Alla inlägg den 6 augusti 2010

Av EvaLena Hallgren - 6 augusti 2010 17:00

Sitter nu och skriver på dag 16 fast det är morron 17, eftersom jag inte lyckades koppla upp mig i går.  Vi bor på ett underbrart fjällhotell i Bridgeport, och då vi kom hit åkte jag först och köpte hämt mat, sen till tvättstugan, och medans maskinen tog hand om tvätten så hittade jag en biltvätt, med en högtryckstvätt. En grej som jag inte använt förut, så det var lite spännande. Jag dammsög och putsade till bilen invändigt, för jag hoppas slippa California dammet i fortsättningen. Gubbens bil är ju dammbeige till färgen, så det syns inte lika mycket, men det känns tro mig............och jag inbillar mig alltid att bilen går bättre då den är ren....  





I går körde jag ihjäl Piff, eller om det var Puff ? Jag stannade aldrig för att titta på liket..................ush fy, men på denna väg är det inte värt och väja, för något som kommer i vägen.

  Här demonstrerar ägarens son en grammofonspelare från förr i tia.....

Vi lämnade det unika Bed&Breakfast efter en underbar frukost och trevlig samvaro med andra gäster, och gav oss iväg in till Yosemite National park. Helt fantastiskt, och jag vet att jag upprepar mig när jag sger att inga foton kan göra dessa vyer rättvisa.


 

Det första jag tänkte var att, ja men det här ser ju ut som Norrlands skogarna, men allting är ju stort i Amerika sägs det, och jag tror inte att vi har några 10 meter höga tallar, eller så här stora kottar.


 


 


Jag har ju kört Trollstigen och andra slingriga vägar i Norge och visst var jag lite smårädd där det  inte fanns nåt räcke utan bara några stenbumlingar vid stupen. Här fanns inte ett smack på många ställen och tidvis var jag så rädd att jag mådde illa.(sa inget till gubben, som satt och halvsov) Vägarna var för det mesta mycket fina, men smala och bitvis grus................

  Björnvarningar överallt, och visst spanade jag, men icke ...det ser ut som om nån björn försökt sig på denna soptunna ?

 

 

 


   

 

   

 

 


Tyvärr så är min uppkoppling urusel igen, så bilderna laddas upp väldigt långsamt, så det blir inte så många nu, ska strax  iväg på frukost.

Det blev 143 miles 23 mil, och de flesta var i parken, där jag mycket gärna ha velat stanna och gå på tur i skogen..men men.........vi var på 9000ft,ca 3000m höjd och det känns på gamlingar.............

Det är kallt nu på morron, bara 10 grader,så vi kanske blir tvingade att köpa tröjor..............


 



Så ska vi nu fortsätta österut, och det blir nog att försöka hitta rakaste vägen genom Nevada, och Utah sen Colorado och The Rockies. Där har jag ju varit förut, men inte kört själv, huvva huvva...........fast nu börjar jag ju bli van med höjderna.........försöker jag inbilla mig.


Tack alla ni som hänger med på vår resa och kommenterar, det gör mig så glad, och Du Ron, eftersom vi är så nära kan du väl bjussa på fika ????   



Skapa flashcards